~semua cerita disini adalah cerita aku , alya dan aqil~

siapa aku ?
NUR SALIHAH BINTI NORDIN
ibu tunggal
bekerja di goverment sector bagi membesarkan 2 org cahaya mata

siapa alya ?
NUR ALYA SYAIRAH
anak perempuan aku yang kini berumur 7 tahun

siapa aqil
MUHAMMAD AQIL ANAQI
anak lelaki aku yang kini berumur 4 tahun

kebahagian aku kini hanya kami bertiga

perut merekah

mase pegi check up pagi tadi .. doc ade tanye ... aku sapu minyak ape kt perut ??? sbb nye walaupon dh masuk 9 bln , perut aku masih x nmpk merekah ...

alhamdullilah ... dari aku mengandungkn alya lagi , perut aku x de merekah , cume kat bahagian paha jerk lh ... walaupon dh bersalin , perut dh kecut , still x de merekah ... aku cite kt cni bkn nye nk menunjuk atau ape ... cume nk kongsi ngan korang ape yg aku amalkn ...
sepanjang mengandung , dr mula lg ... since dh tahu aku ni preggy , aku dh sapu minyak kt perut aku ... mase ank pertame dulu , aku sapu minyak zaiton ... lepas je mandi , mesti sapu ... ank ke 2 ni pon same gak ... tp ank ke 2 ni aku gune bio oil ... alhamdullilah , sama mcm ank pertame dulu , x de jugak kesan merekah ...
klu org ckp malas .. aku pon dlm kategori golongan pemalas gak ... sbbnya aku hanya sapu lepas mandi je ... so kawan2 selamat mengamalkn ... insya'allah , kulit x de kesan merekah walaupon selepas bersalin ... :)
x kisah lah , gune yg murah atau mahal , tp klu kite rajin sapu , insya'allah kesan merekah tu kurang ...

0 comments: