~semua cerita disini adalah cerita aku , alya dan aqil~

siapa aku ?
NUR SALIHAH BINTI NORDIN
ibu tunggal
bekerja di goverment sector bagi membesarkan 2 org cahaya mata

siapa alya ?
NUR ALYA SYAIRAH
anak perempuan aku yang kini berumur 7 tahun

siapa aqil
MUHAMMAD AQIL ANAQI
anak lelaki aku yang kini berumur 4 tahun

kebahagian aku kini hanya kami bertiga

angry bird

oke , sblm aku nk melelapkn mata mlm nie ... nk story satu cite pasal anak dare aku nie ... skrg alya terlalu obses ngan angry bird ... ape saje yg ade angry bird confirm die nk beli ... sib baik le ayah ngan mama die nie , keje cop duet ... (susah payah cari duet , tukang abis si kecik kesygan !!!! ) latest jam angry bird , x tahu yg ke berape kali aku beli ...


barang angry bird yg alya ade ...
selipar 3 pasang ...
baju aku x tahu berape pasang ... ***x terkire sebenarnye
beg + dompet angry bird
bola angry bird ... (game die aku x tahu bape kali dh aku beli)


hospital





oke ni mase 1st time aku kene warded , sbb nye aku kene gastrik awal bln februari 2012 .. igtkn preggy x kene gastrik , rupenye org yg preggy lg senang kene gastrik .. sakit x usah ckp lah ye .. sampai muntah hijau oke !!! 6 botol air masuk kt badan aku nie .. taubat dh aku ... lepas tu terus aku jage mkn .. siap masak dr umah lg ... :)



ni kali ke 2 warded , hujung bln fenruari k .. dlm sejarah .. sebulan 2 kali aku warded .. kali ni warded sbb hb aku rendah 8.9 .. doc kat klinik kesihatan dh mare btol ngan aku .. so dok wad masuk ubat iron 2 kali .. satu hari satu kali , so total aku dok kt wad 2 hari .. ubat tu dh le pedih bile masuk dlm badan , peh tu effect die bile dh masuk dlm bdn .. panas x terkate .. ko mandi le 10 kali pon tetap gak berpeluh .. bayangkn aku tido , abis basah baju hospital , kipas kt syiling x rase langsung pdhal atas kepale aky jerk tuu ...
taubat seh , terus mkn ubat iberet ngan mkn sayur hijau , selain tu aky byk mkn buah kiwi gak !!!

kenangan mengandung ank no 2 nie ... yg 1st dulu sekali je masuk spital , time nk bersalin je .. yg ni berkali2 ...

gadget yaya



ni gadget terbaru alya , yg dipanggil game besar , klu ditanye sape beli , alya akan jawab mama belikn tok yaya ... kecik2 dh pandaikn ??? selalu berebut ngan ayahnye .. yg terpaksr mengalah mama eh jugak !!!

si pencuri yg kaya





nilah keadaan umah aku mase dimasuki pencuri januari lalu ... time ni lah laptop kesayangan aku hilang .. geram x igt !! tp yg paling sedey , set barang kemas aku dan alya pon turut same lesap .. yg paling aku ralat adalah , cincin risik , tunang , nikah , gelang batal air sembahyang pon turut sama hilang .. tu yang berminggu2 aku ralat tu .. skrg ni , leh r sikit .. mungkin bkn rezeki aku kot ... erm ... :(

nk beli bkn senang kn ?? x pe lah len kali ade rezeki aku kumpul lagi .. tp kali ni wajib pakai , x nk dh simpan kt umah ...

check up @ 32 weeks

ops baru nk update , ehehehe ~
sbb kali ni terlebey rajin .. alhamdullilah berat oke walaupon naik 3kg .. so total berat skrg 71kg ... gluppp !!! dpt ke aku turun ke berat yg asal ??? usaha tangga kejayaan .. lepas bersalin baru risau pasal ni k ...
HB 10.3 , erm .. oke lah tu .. sbb dh warded masuk iron dlm badan kan bln 2 ritu .. skrg ni byk makan buah kiwi ngan makan ubat iberet ... dh x nk masuk hospital dh .. panas siot badan masuk ubat tu ... x tahan !!!
tekanan darah oke , x de masalah ...
kaki bengkak ??? mlm jerk !!! tu pon klu siang jln x igt dunia ... nk buat mcm mane , dh keje pon juruteknik komputer kn ??? kene lah berjalan btolkn pc org ..
next appointment lg 2 minggu lg ... pehtu kene g jumpe doc kat hospital hujung bln 4 sbb dorang nk decide sama ada aku leh bersalin normal atau tidak , sbb ank yg 1st dulu czer , keluar gedabak besar !!!
appointment ngan private hospital lak , next week ... 07/04 , klu x minggu ni tp disebabkn ade kenduri kt kg , postpone next week ...

oke lah , nnt rajin update lagik .. tunggu cik abg check gigi ... :)

beza ...

insya'allah , preggy kali ni kami dpt beby boy plak .. jika di izinkn .. amin ...
mengandungkn ank lelaki dn perempuan ade beza ker ?? ye lah mase mengandungkn alya dulu , klu alya gerak2 dlm perut x de lah senak sgt .. tp skrg ni , ya allah tuhan je yg tahu .. klu dh bergerak tu langsung x reti nk dok diam ... sampai terkencing2 aku dibuat nye .. kadang2 tu sampai cirit birit .. ni sedang menaip pon die dok menari2 dlm perut ni ...
tp betol lah mase preggy ni adalah tempoh yg menyeronokkn .. walaupon pd mule nye mabuk x ingat , lepas dh masuk bulan terakhir nie plak , badan bertambah berat ... tp tu lah saat yg paling manis tok dikenang kn ??? :) walaupon mase tgh preggy ni , selalu doa , cepatlh anak aku ni kuar , mama x larat dh nk bawak .. tp tu lah yg kite rindu waktu beby dh kuar nnt ...

*** melalut waktu ptg2 nie ... nk buat keje dh malas , pinggang dh sakit2 nk ke sane sini ... sib baik ade pegawai yg tolong uruskn kemasukkn pc & printer baru ... klu mmg jenuh lah aku ... dgn perut boyot ni lagik kn ... ehehehe

dasar kedekut !!

baru nk updated blog kt opis .. dh transfer gambar dh kt pc ... sekali hq blog !!! alahai dorang nie ... nmpk nye kene tunggu blk umah ler .. tp gambar dlm ni x pat ler nk transfer le galaxy tab ... ni susah nye plak klu gune iphone nie ... aishhhh .....

new gadget! !!!

new gadget ... asalnye nk ipad ,tp samsung galaxy tab 8.9 pon jadi ler ... pic ank kt depan yg paling penting ... ehehehe ~

manemani cik somi di uiam


dolu kale. ..

lame gile rasenye aku x update blog ... rasenye since aku start preggy lg ... maklum le malas gile x ingat .. since aku dh ade tab baru ni , screen lg besar dr iphone ... kite tgk sama ada aku rajin atau x ... ehehehe ... :)


laptop aku jgn tanya ye ...dh diambil perompak bln januari lg ... nnt le ade mase aku cite kt cni ye ...

alya alhamdullilah dh pon berusia 3 thn pd 16/03 ari tu ... dpt gak aku buat sedikit doa selamat dan juga acare potong kek ...thank ye mk sbb sudi bantu ankmu yg tgh sarat nie ...

ok le , nk out dulu ... cik somi blom pulang lg nie .. jam dh kol 1pg nie ...

nite !!!!