~semua cerita disini adalah cerita aku , alya dan aqil~

siapa aku ?
NUR SALIHAH BINTI NORDIN
ibu tunggal
bekerja di goverment sector bagi membesarkan 2 org cahaya mata

siapa alya ?
NUR ALYA SYAIRAH
anak perempuan aku yang kini berumur 7 tahun

siapa aqil
MUHAMMAD AQIL ANAQI
anak lelaki aku yang kini berumur 4 tahun

kebahagian aku kini hanya kami bertiga

putera

Alhamdullilah, 12 May 2012 yg lepas saya selamat melahirkn putera yg dinanti ... syukur.ke hasrat illahi kerana mengurniakn sepasang anak dlm keluarga kami ...

Saya melahirkn putera kami secara pembedahan sama seperti kakaknya ... mungkin die jelas kakak eh keluar ikot tingkat kot ... ehehehe ...

Appoinment ngan doc pada 8 May , mengatakan jalan utk aku bersalin normal adalah sempit ... lg pon mase tu kepale beby blom sepenuhnya masuk ke dlm laluan utk bersalin normal ... doc suh aku tunggu lg sehingga 15 May ... tgk sama ada kepale dh ke bawah atau blom ... aku x bleh induce di sebabkn oleh parut bersalin luke lama dulu ... lg pon klu sehingg due date aku x bersalin , aku tetap akan czer gak ... andai kate klu aku dh sakit nk bersalin tp kepale beby x kebawah lg , aku tetap akan di czer ... pendek kate tok aku brrsalin normal adalah tipis ... so blk dr jumpe doc , aku ngan husband terus bincang dn akhirnye aku pilih utk czer sbb aku x nk sakit atas dn bawah ... ehehehe ... takut seh !!!!

Esoknye , aku tepon doc ckp nk bersalin czer , so terus decide tok di czer ari sabtu bersamaan 12 May 2012 , sempat gak lah aku selesaikan keje ku sblm bercuti panjang ....

Pagi sabtu , check in kat senawang specialist hospital , jam 10:20 pg , putera selamat dikeluarkn dari perut disaksikn oleh ayahnya sendiri ... alhamdullilah ... kol 11:10 pg aku dimasukkn ke dlm wad tuk direhatkan ... ari isnin aku dh check out dari spital ... pengalman dlm bilik bedah , nntlah aku citekn ye ... ;) sbb pengalamn nye sama je seperti org len yg bersalin czer ... uhuhuhu


Published with Blogger-droid v2.0.4

12 jam lagi ...

berdebarnye hati ini ... minta semuanya dipermudahkan ..... amin

yeay. ..

ari ni dh leh discaj oke ... doc ckp tgh ni leh blk dh ... mc sampai next monday !!!! yeay .... pastu de follow up check up monday ngan doc zul , selasa mlm ngan doc shukiman plak ... duet oh duet !!!!