~semua cerita disini adalah cerita aku , alya dan aqil~

siapa aku ?
NUR SALIHAH BINTI NORDIN
ibu tunggal
bekerja di goverment sector bagi membesarkan 2 org cahaya mata

siapa alya ?
NUR ALYA SYAIRAH
anak perempuan aku yang kini berumur 7 tahun

siapa aqil
MUHAMMAD AQIL ANAQI
anak lelaki aku yang kini berumur 4 tahun

kebahagian aku kini hanya kami bertiga

Percutian ke Sabah - Part 1

alhamdullilah setelah 3 tahun dapat lagi saya menjejak kn kaki ke Negeri Sabah
kali ni pergi best sikit sebab nya x terkejar dengan ape2 program ... kikikiki

Harge tiket yang aku dapat RM200.00 pergi n balik - termasuk luggange, seat aku ambik yg RM10.60 tu, dan makan .. (kire dah murah dah bagi aku nie)
* boleh claim sbb pergi atas dasar kerja . untunglah !!! hahaha

2 Oct 2015
Flight saya jam 12.50pm, jadi jam 8 jerk saya dh bergerak menaiki kenderaan COMEL saya ke Putrajaya Sentral. Dari Putrajaya Sentral ke KLIA 2 saya menaiki KLIA Transit . Mudah kan ??? hehehe , saya x susahkan sesiapa dan saya boleh berdikari sendiri
Perjalanan dari KLIA ke KKIA mengambil masa selama 2 jam setgh . Sampai di KKIA, brother yang kami sewa kete tu dah pon tunggu . kami sewa kete MYVI 1.3 jerk . berbaloi2 rasenye . hahahahaha,

contact utk kereta sewa
ERWAN : +6010-9833719
MYVI utk 4 hari 3 malam : RM380.00

nampak x MYVI putih tu, tule kenderaan kami sepanjang di Sabah
sampai di KK jam dah pon 3.30 ptg, kedebak kedebuk, kami kuar dari KKIA jam 4 ptg .. sebenarnya kami dah plan malam pertama nk tido di Kundasang . Perjalanan ke Kundasang mengambil masa 2 jam dari KKIA . OTW ke Kundasang kami singgah di beberapa tempat untuk membeli makan malam dan sarapan pagi . kami sampai di Kundasang jam 7 mlm .

korang nampak x jam kat radio tu kol bape ? mase ni baru jam 6 ptg tapi ......... korang tgk lah sendiri, keadaan dah gelap , aku teruja sgt2 !!!! waaaaaaaaaa 
Hotel
J.Residence +6012 869 6969
Kami sewa Bilik 5B dgn jumlah harga semalam RM99.00

tempat sgt2 cantik, bilik air dinding kaca . hahahahaha . serious weh , mandi menghadap hutan n view gunung . mmg terbaik !! sejuk tahap gaban, suhu mencecah 16oC

view dari bilik kami . cantik kan ?? mase ni jam 0600 am
*alasan knp kami beli mkn malam di KK, sebab nye ctu kawasan kristian , mase otw ke Kundasang, aku nampak kain rentang DAGING BABI HUTAN SALAI kat gerai2 yang ade tepi jalan . kembang tekak makcik oiii !!!

hari kedua kami ke Kinabalu Park, Desa Cattle n Mari Mari Culture . saya cite next entry

erti sebuah kemaafan

kita membenci disebabkan kisah lalu yang pahit
hati sendiri merasa sedih sebab tak mampu nak lupakan
hati sendiri resah sebab tak mampu nak memaafkan

namun ...

kita memaafkan bukan bermakna kita dah lupa
kita memaafkan bukan bermakna segalanya tidak pernah berlaku
kita memaafkan sebab kita tak nak ada apa-apa lagi kaitan
cukuplah sekali
orang boleh kata apa saja, sebab mereka tiada di tempat kita
merasa derita yang pernah kita tempuhi, luka yang perit untuk dilupakan

kita memaafkan sebab kita sedar Allah itu ada,Dia yang maha adil
Dia yang cukup untuk memahami

pandangan manusia hanyalah pandangan luaran yang tidak cukup peka
untuk selami apa yang dirasai dan dilalui

kerana derita semalam, hari ini kita menjadi kuat dan belajar tentang kehidupan



- sallyalyaaqil -